Muotoilutoimisto Aarne


Luova työympäristö

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

Millainen on luova työympäristö? Millaisia ääniä siellä kuuluu? Herätteleekö tila kaikkia aisteja?

Luova työympäristö inspiroi työntekijää, nostattaa työn imua eli työhön liittyvää innostumista ja iloa. Tiloissa viihdytään, niihin on mukava saapua ja kokea hyvän olon tunteita.

Työympäristön sisustuksessa tarvitsee olla kontrasteja, villejä elementtejä ja rohkeita ratkaisuja. Tilojen tarvitsee herätellä käyttäjiä ja innostaa uusien ajatuksien syntymiseen. Luovassa työympäristössä tarvitsee olla erilaisia tiloja, jokainen tila tietysti omaan käyttötarkoitukseensa suunniteltu.

Innostavia tiimitiloja työyhteisölle, ”my space”- rauhoittumis- ja lepotiloja, aistipolkuja, jotka herättelevät töihin saapuvaa työntekijää sekä rentoja taukopaikkoja, joissa viihdytään yhdessä. Neuvottelutiloissa voidaan istua vaikkapa juttu jakkaroilla ja juodaan marjasmoothieita. Käytävien seinillä olevat moodboardit ja mindmapit innostavat työyhteisöä tekemään asioita kimpassa . Vierailija taasen voi jättää viestin lähtiessään ”see you soon”- tauluun.

Jokainen työympäristö rakentuu työyhteisön ympärille luovan tilan ”rakennusaineiden” avulla. Tärkeintä on huomioida ihmisen aistit. Niiden kautta ihminen kokee tilan, puhutaan tilakokemuksesta. Suunnittelussa on huomioitava, miltä erilaiset pinnat tuntuvat. Ovatko ne pehmeitä tai onko niissä joku struktuuri? Miltä tiloissa tuoksuu ja millainen äänimaailma siellä on? Kuuluuko siellä esimerkiksi luonnon ääniä tai rentouttavaa musiikkia? Luovatko värit harmonisen tunnelman? Onko seinäpinnoilla voimakuvia, jotka auttavat elpymään työpäivän aikana?

Suunnittelijalle tärkeää tietoa on myös, mitä kaikkea tiloissa tehdään, millaisia toimintoja siellä on ja mitkä ovat työyhteisön toiveet ja tarpeet tilan suhteen. Alkukartoitusta ei voi koskaan tehdä liian tarkasti. Luova ja viihtyisä työympäristö syntyy aina yhdessä suunnittelijan ja työyhteisön kanssa. On tärkeää, että työntekijät saavat vaikuttaa ja osallistua suunnitteluprosessiin . Näin lopputuloksesta tulee onnistunut ja suunnitteluprosessista mieleenpainuva elämys kaikille.

sisustus tiipii

Luovassa työympäristössä ihminen on onnellisempi ja työhönsä motivoituneempi. Tämä vaikuttaa suoraan yrityksen menestykseen. Sopisiko teidän toimistoonne villi ajatus tiipiistä? Voisiko se palvella ”My space”-rauhoittumis- ja lepotilana? Suunnitellaanko teillekin innostava työympäristö kimpassa?

Tunnisteet:
,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Spam-filter * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.