Muotoilutoimisto Aarne


Lempipaikka

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Kommentit pois päältä artikkelissa Lempipaikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lempipaikan tehtävä on rentouttaa ajatuksia, toimia mietiskely- tai meditointipaikkana. Usein tällaisessa paikassa voi rauhoittua, koota ajatuksiaan tai käsitellä omia tunteitaan. Monesti lempipaikkaan liittyy jollain tavalla myös luonto.

Luontonäkymä ikkunasta auttaa sekä elpymään että voimaannuttaa oma mieltä ja kehoa. Puiden halailu metsässä tai luonnon äänien kuunteleminen tekee saman. Ehkä alitajuntaisesti jopa hakeudumme paikkoihin, joissa luonto on lähellä.

Oletko miettinyt, mikä on sinun lempipaikkasi? Ja miksi juuri se on sinulle tärkeä ja mieluisa paikka? Menetkö aina samaan tuoliin rentoutumaan töiden jälkeen tai kuljetko metsässä aina saman polun? Syötkö ehkä aamupalasi tietyssä tuolissa tai toimiiko lempipaikkanasi saunan lauteet tai mummun vanha keinutuoli? Lempipaikkoja on monenlaisia ja osalla meistä niitä on varmasti useampi.

Lempipaikassa on oikeanlainen tunnelma. Juuri sopiva sinulle. Se koetaan turvalliseksi ja se tuntuu tutulta. Paikan tunnelma muodostuu tuoksujen, äänien ja tuntumien kautta. Omien aistituntemuksien kautta lempipaikka koetaan hyväksi paikaksi olla.

Myös työympäristössä on tärkeää olla lempipaikkoja. Paikkoja, joissa voi elpyä työn kiireestä ja nauttia vain hetkestä. Se voi olla sosiaalinen tila, yhdessä muiden kanssa tai tila, johon voi vetäytyä hetkeksi yksin. Ihanteellisinta olisi, jos työympäristöstä löytyisi molempia paikkoja.

Nauti tänään lempipaikkasi tunnelmasta.