Muotoilutoimisto Aarne


TERVETULOA ERININ HUONEESEEN

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

DSC_0014

Topakka neiti Erin, ikää 4 vuotta avaa reippaasti huoneensa oven, ja esittelee innolla prinsessa julisteitaan huoneensa ovesta. Huone on hiljattain valmistunut, omakotitalon yläkertaan ja Erin on itse saanut valita tapetin huoneeseensa.

Pöllötapetista löytyvä punaisen sävy on erityisesti Erinin lempiväri, mutta myös vihreä, keltainen ja kaikki muutkin tapetissa esiintyvät värit ovat hänen suosikkejaan. Hän pitää myös kovasti pöllöistä. Huoneessa on hienosti yhdistetty tapetin värejä erilaisiin tekstiileihin ja vihreä seinän sävy on poimittu tapetista. Huoneen sisustussuunnittelussa Erinillä on ollut apuna äiti Katariina. Huoneen värisävyt toistuvat myös Naapurin koira- matossa, joka on Vallilan mallistosta.

Eriniltä kysyessäni, mitä hän vielä tarvitsisi huoneeseensa on vastaus selkeä: ”Ainakin peilin!”. Niinpä tietenkin! Kuka neiti nyt ei peiliä tarvitsisi. Paikkakin sille katsottiin saman tien. Lisäksi toiveissa on koulupöytä- ja tuoli, myös kirjat ja korut kaipaavat säilytyspaikkaa, joten pientä tuunausta huoneeseen vielä tehdään.

DSC_0004

DSC_0036

DSC_0044

DSC_0066

DSC_0084
Kiitos ihanalle Erinille huoneen esittelystä!

 

Mitä kuuluu kukkuluuruu?

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

IMG_9289

Heips pitkästä aikaa.

Viime postauksesta onkin jo aikaa ja sen jälkeen on tapahtunut paljon.

Muotoilutoimisto Aarnessa puhaltaa tänä syksynä muutoksen tuulet.

Aarne nimittäin keskittyy tulevaisuudessa lasten maailmaan. Muotoilutoimisto Aarnen

ilo irti- lastenhuonekonseptista pääsette lukemaan lisää syksyn aikana, kun wwwsivut päivittyvät.

Työympäristöjen suunnittelu on siirtynyt KYLÄ designin puolelle. http://www.kyladesign.fi

Luvassa on siis kaikkea jännittävää.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Tunnisteet:

OSB

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

IMG_8702

IMG_8711

IMG_8699

Raffia ja aitoa pintaa. OSB- levyistä on moneksi. Paljon rakentamisessa käytetty ja viime vuosina myös sisustamisessa. Mielikuvitus vain valloilleen. Tykkään!

Tunnisteet:
, ,

Sisustus-ja taidevalopajan teoksia

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

Muutama viikko on jo vierähtänyt tästä projektista, mutta tässä vielä huikeita teoksia, joita teimme yhdessä nuorten kanssa Lentsun klubilla. Kiitos ihanille ja luoville nuorille,  sekä tietysti klubin väelle, mukavasta pajatoiminnasta. Sydäntä lämmitti erityisesti nuorten avoimuus ja ihanat lähtöhalit viikon päätteeksi. Ootte mahtavia tyyppejä!

IMG_2810Pihan puut saivat ympärilleen vanhoista pitsiliinoista hienot neule- graffitit.

IMG_2817

IMG_2829Klubin ulkoseinä sai uuden ja mageen graffitin.

IMG_2836Kuivuneista lyhtykoisoista ja punaisista/ kirkkaista valosarjoista saatiin sisätiloihin mahtavaa tunnelmaa.

IMG_2842

IMG_2852Ulkotiloihin koristeltiin lasipurkkeja, jotka valaisivat hienosti pimeässä.

IMG_2878Illan kruunasi mahtava Flamman tulishow.

Tunnisteet:
, ,

Rottinkikalusteet osana modernia sisustusta

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

Muotoilutoimisto Aarnen kuvissa on näkynyt jo aiemmin nuo Lumikenkä- rottinkituolit. Ne ovat jo vanhat tuolit, kulkeutuneet äidiltä tyttärelle, mutta ne saivat uuden ilmeen viime jouluna, uuden verhoilun avulla. Vanhojen rottinkikalusteiden ilmettä voi helposti uudistaa istuintyynyjen verhoilulla. Kivalla, tilaan sopivalla kankaalla saat uutta ilmettä tuoleihin. Rottinkikalusteet ovat kauniita, kestäviä ja hyvin valmistettu rottinki- kaluste kestää käytössä vuosikymmeniä. Rottinkikalusteet istuvat hyvin nykyajan kotiin tai jopa työympäristöön.

Lumikenkä_tuoliKuvassa Lumikenkä- rottinkituoli, Marimekon Huhuli- kankaalla

Rottinkikalusteen ostaminen on sekä ekologinen että hyvä teko. Ostamalla rottinkikalusteen tuet samalla suomalaista ja perinteistä käsityötä, että näkövammaisten työllistymistä. Annansilmät- Aitan tuotteita valmistaa Suomessa noin 300 näkövammaista käsityöntekijää, lisäksi löytyy henkilöitä, jotka tekevät työtä harrastusmielessä. Heidän koulutuksestaan vastaa Keskuspuiston ammattiopisto. Koulutuksessa näkövammaisella on mahdollisuus valmistua artesaaniksi tai erikoistua tietyn tuotteen valmistukseen. Koska vaikeasti vammaisen ihmisen on vaikea itse markkinoida ja myydä tuotteitaan, tarvitaan myyntiorganisaatioita. Tunnetuimpia niistä ovat Annansilmät- Aitta, joka on perustettu vuonna 1919 sekä Sokeva käsityö.

Rottinkimateriaalien hankinnasta vastaa Sokeva käsityö. Rottinkimateriaali tulee mm. Indonesiasta, lähinnä Kalimantan- ja Sulawesin saarilta sekä Vietnamista, Bruneista, Malesiasta ja Kiinasta. Rottinki on köynnöstävä palmukasvi, joka tarvitsee muita puita kasvaakseen. Se kasvaa täysin luonnonvaraisena, samasta juuresta aina uudelleen. Rottinki kiipeää villinä pitkin muiden puiden runkoa ja oksistoa, joista se kerätään talteen. Säästämällä sademetsiä hakkuilta saadaan rottinkia kerättyä myös jatkossa. Rottinkikaluste on siis monella tavalla ekologinen tuote.

JuttuJakkara1

JuttuJakkara2

JuttuJakkaratJuttu- Jakkaroita löytyy kolmea kokoa ja sitä myy Sokeva käsityö. Jakkaran on suunnitellut Eero Aarnio.

Tiesitkö että Annansilmät- Aitta myös kunnostaa vanhoja rottinkikalusteita ja valmistaa vanhoihin tuoleihin pehmusteita? Joten jos kotoa tai mummun vintiltä löytyy Lumikenkä- tuoleja tai Anni- , Henna, Laura- tai Ville- tuoleja niin hankkikaapas niihin kivat ja uudet verhoilut joululahjaksi. Vaikka itsellenne!

Rottinkikalusteita voi tilata helposti verkkokaupan kautta:

http://www.annansilmat-aitta.com

http://www.sokevakasityo.fi/tuotteet/etusivu/kauppa/7365

Lempipaikka

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lempipaikan tehtävä on rentouttaa ajatuksia, toimia mietiskely- tai meditointipaikkana. Usein tällaisessa paikassa voi rauhoittua, koota ajatuksiaan tai käsitellä omia tunteitaan. Monesti lempipaikkaan liittyy jollain tavalla myös luonto.

Luontonäkymä ikkunasta auttaa sekä elpymään että voimaannuttaa oma mieltä ja kehoa. Puiden halailu metsässä tai luonnon äänien kuunteleminen tekee saman. Ehkä alitajuntaisesti jopa hakeudumme paikkoihin, joissa luonto on lähellä.

Oletko miettinyt, mikä on sinun lempipaikkasi? Ja miksi juuri se on sinulle tärkeä ja mieluisa paikka? Menetkö aina samaan tuoliin rentoutumaan töiden jälkeen tai kuljetko metsässä aina saman polun? Syötkö ehkä aamupalasi tietyssä tuolissa tai toimiiko lempipaikkanasi saunan lauteet tai mummun vanha keinutuoli? Lempipaikkoja on monenlaisia ja osalla meistä niitä on varmasti useampi.

Lempipaikassa on oikeanlainen tunnelma. Juuri sopiva sinulle. Se koetaan turvalliseksi ja se tuntuu tutulta. Paikan tunnelma muodostuu tuoksujen, äänien ja tuntumien kautta. Omien aistituntemuksien kautta lempipaikka koetaan hyväksi paikaksi olla.

Myös työympäristössä on tärkeää olla lempipaikkoja. Paikkoja, joissa voi elpyä työn kiireestä ja nauttia vain hetkestä. Se voi olla sosiaalinen tila, yhdessä muiden kanssa tai tila, johon voi vetäytyä hetkeksi yksin. Ihanteellisinta olisi, jos työympäristöstä löytyisi molempia paikkoja.

Nauti tänään lempipaikkasi tunnelmasta.

Sisustus- ja taidevalopaja nuorille

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

Tällä viikolla vietetään ”nuoret näkyvillä” viikkoa, joka on osa Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkoja eli KULT Touria. Kulttuuriviikkoja vietetään aina marraskuussa ja silloin nuorille on tarjolla monenlaista tapahtumaa ja toimintaa, mm. tanssia, teatteria, sirkusta kädentaitoja, valokuvaamista, taidenäyttelyitä ja kaikkea muuta mukavaa.

Tänä vuonna KULT Tourissa mukana on myös Muotoilutoimisto Aarne. Sisustus- ja taidevalopaja toteutetaan yhteistyössä Lentävänniemen nuorisokeskuksen kanssa. Pajatoiminnassa on mukana 13-17 vuotiaita nuoria, joiden kanssa teemme erilaisia sisustus- ja taidevaloja sekä ulko- että sisäkäyttöön. Luvassa mm. hienoja origami- valosarjoja.

Pajatyöskentely huipentuu lauantaina 29.11 Lentävänniemen nuorisokeskuksen avoimiin oviin. Silloin näytillä mm. sisustusvalopajan töitä, graffititaidetta, buffetti ja Flamman tulishow.

Tervetuloa siis katsomaan hienoja töitä ja moikkaamaan nuoria Lentsun klubille, lauantaina klo 17- 20.

valotaidepaja

valotaidepaja2

graffitiseinä

Tunnisteet:
,

Voimaväri

Kirjoittanut: Annamaija Vesa - - Jätä kommentti

DSC_0117

Meillä jokaisella on oma voimavärimme, jota käytämme mm. vaatetuksessa tai sisustuksessa. Voimavärin valintaan vaikuttavat mm. vuodenajat. Myös omalla syntymäpäivällä sanotaan olevan vaikutusta voimavärin määrittämiseen. Voimaväri voi myös vaihdella päivän tai oman moodin mukaan.

Värit vaikuttavat meihin monella tavalla. Ne saattavat mm. ärsyttää, piristää tai rauhoittaa. Ne vaikuttavat meidän tunnetiloihin ja jopa ajatteluumme. Värit myös viestivät erilaisia merkityksiä. Siksi ei olekaan aivan sama, millainen väri tilassa on tai minkä värisiin vaatteisiin pukeudut.

Fiilispukeutuja pukee ylleen aamulla sellaisia vaatteita, jotka sopivat omaan olotilaan. Väsyneenä voi päälle laittaa jotain piristävää, joka antaa voimaa päivään ja kohentaa mielialaa. Iloista ja positiivistä mieltä voi korostaa raikkailla väreillä. ”Väärän väriset” vaatteet taasen saattavat tuntua kiusallisilta, jopa ärsyttäviltä koko päivän.

Samanlailla sisustamisessa erilaiset moodit vaikuttavat tilaan. Välillä tilan ilmettä halutaan piristää raikkailla väreillä tai luoda tilaan rauhallinen tunnelma värien avulla. Valittaessa värejä tilaan olisi tärkeää miettiä, millaisia toimintoja tiloissa tehdään ja mihin tarkoitukseen tilaa käytetään. Onko tilassa tarkoitus rentoutua ja rauhoittua vai toimiiko se ideapaikkana, jossa luovuutta tarvitsee edistää. Jokaisen tilan voimaväri määräytyy osittain siitä, mitä tilassa tehdään.

Vahvat värit, jotka antavat voimaa sopivat hyvin käytävien ja portaikoiden väreiksi. Näissä tiloissa ei vietetä varsinaisesti aikaa vaan ne toimivat siirtymäpaikkoina tilasta toiseen. Ohikulkiessa ne piristävät ja antavat energiaa. Jos ryhmätyötilan tarkoitus on inspiroida ja innostaa voi tilassa väreinä olla punaista, oranssia tai turkoosia. Keltainen väri sopii hyvin oppimisympäristöön ja sininen rauhoittumispaikkoihin. Sinertävät värit koetaan avartavampina verrattuna punertaviin, joilla on tilaa supistava vaikutus.

Väreillä on myös parantava vaikutus. Esimerkiksi sairaalaympäristössä parantavien ja voimaannuttavien värien merkitys korostuu. Ei ole sama asia, makaatko sängyssä katsellen valkoisia seiniä vai toipumista edistävää vihreän sävyä. Väriä josta saat voimaa ja jolla on elvyttävä vaikutus. Vihreä väri on väreistä tasapainoisin, ihminen sietää tätä väriä paremmin kuin muita värejä. Vihreä väri viittaa luontoon, jonka vuoksi se vaikuttaa parantavasti ja rauhoittavasti.

Koska jokaisella värillä on oma merkityksensä on tärkeää pohtia, mikä väri sopii kyseiseen tilaan. Samalla voi miettiä, mitä väri kertoo tilasta, yrityksestä tai jopa sen työntekijöistä. Mikä on värin viesti? Mitä mielikuvia se herättää? Luovuutta edistävissä tiloissa on tärkeintä löytää stressi- ja agressiotasoa minimoiva väriskaala ja käyttää avoimuuden tunnetta lisääviä värejä .

Erilaisten väri- ja kuvakollaasien avulla on helppo hahmottaa ja pohtia omaa, tai tilaan sopivaa voimaväriä. Innostukaa kokeilemaan!

Tunnisteet: